Recept: Linzenurry met naanbrood

Voor iedereen een heerlijk, gezond, makkelijk en toevallig ook nog eens een vegan één-pansgerecht!
Zelfs op je camping brander!

Indiase-curryqIngrediënten voor zes personen

(prima in te vriezen of de volgende dag opwarmen)
– scheut olijfolie
– 1 grote ui, fijngesneden
– 2 tenen knoflook, fijngesneden
– 3 cm gember, geschild en fijngesneden
– versgemalen peper en zout
– 4 eetlepels Indiase Garam Masala (blikje van Jonnie de Boer)
– 1 blik tomatenblokjes à 400 gram
– 500 ml groentebouillon
– 250 gram gedroogde rode linzen
– 1 blik kokosmelk (400 ml)
– sap van 1 limoen
– bosje koriander, de blaadjes
– paar stengels bosui, in ringetjes
– handje geroosterde noten, zoals amandelen of cashewnoten

Curry maken
Verhit olijfolie in een grote pan met dikke bodem. Bak de ui een paar minuten zacht. Voeg de knoflook, gember, zout en garam marsala toe. Roer met een houten lepel tot het begint te geuren. Voeg dan de tomaten uit blik toe.

Doe de linzen erbij en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en verlaag het vuur. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg eventueel nog wat extra bouillon toe als de linzen het vocht hebben opgekomen.

Doe nu de kokosmelk en het limoensap erbij en breng weer tot net aan de kook. Laat de curry weer even pruttelen zodat hij dikker wordt.

Rooster intussen je naanbroodje lekker warm en licht knapperig.
Schep de curry in kommen. Bestrooi met koriander, geroosterde amandelen of cashew noten en bosui.

Met een klein schepje dikke yoghurt wordt het wat minder scherp.

Inspiratie en foto: www.yellowlemontreeblog.com