Lekker romige maissoep

maissoep

Wat heb je nodig:
3 uien gesnipperd
4 flinke tenen knoflook klaar om te persen
1 kilo aardappelen geschild en in blokjes gesneden
2 bakjes roomkaas
2 blikken mais uitlekken in vergiet
1 envelopje saffraan
1½ liter melk
peper en tabasco
6 blokjes groentebouillon
1 liter water.
25 gram boter

Garbering
Geraspte oude kaas, peterselie en eventueel stukjes avocado

Bereiden
Smelt de boter in de soeppan. Fruit hierin de ui en de knoflook
Doe de aardappelblokjes met de saffraan, de liter water, 2 el groentebouillon erbij.
Breng aan de kook en laat de aardappel in ±10 minuten gaar koken.
Laat de soep iets afkoelen en pureer met de staafmixer. Doe in een andere ruime pan de melk verwarmen tegen de kook aan.
Klop eetlepel voor eetlepel de roomkaas toe in de melk. En voeg pas de nieuwe eetlepel erbij als de andere geheel is opgenomen door de melk.
Doe je het te snel dan kan de melk gaan schiften. Als alle roomkaas is opgenomen door de melk voeg je dit toe aan de aardappel in de soeppan samen met twee uitgelekte blikken mais, flink wat vers gemalen peper en een paar druppels tabasco. Goed doorroeren.

Doe in de kom en maak af met een flinke dot geraspte oude kaas en peterselie en naar smaak wat blokjes avocado en een slag vers gemalen peper.
Voor wat extra pit kan je nog wat tabasco druppelen. Natuurlijk met soepstengel en bruin brood en zoute boter.

Eet smakelijk